… o uređenju unutarnjih prostora


Dio kuće za mladi par

06. 10. 2009. admin

staro stanje

Poštovani,

Roditelji su nam u obiteljskoj kući izdvojili nešto prostora koji i mi željeli preurediti u stan za mladi par. Stan bi trebao sadržavati kupaonu sa kadom i tuš kabinom, dnevni boravak, kuhinju, blagovaonu, spavaću sobu i po mogućnosti malu ostavu. Instalacije za kupaonu već postoje, a ulaz može biti sa istočne ili zapadne strane. Visina prostora je oko 3.30 m. Želja nam je imati što veći dnevni boravak moderno uređen. Molim vas za pomoć.

Hvala, Darko

novo stanje

Poštovani,

U vašem slučaju postavio sam prostorije na slijedeći način:
Pošto ste rekli da je moguće izvesti ulaz sa bilo koje strane, odlučio sam se na zapadnu stranu jer je ideja da spavaća soba kao i dnevni boravak dobe ćim više svijetla. Tako je odmah kod ulaza ostavljeno prostora za ormar koji služi za odlaganje kaputa, cipela i sličnih stvari. Taj prostor ujedno služi i kao predsoblje. Dnevni boravak je centralni dio stana, a iz njega je moguća komunikacija u svim pravcima i prema svim ostalim prostorijama. Namjerno nisam trpao nepotrebne elemente, već je odabrano ono najosnovnije – sjedeća garnitura, element za TV, mali stolić i jedan element sa vratima i ladicama kod Ulaza u kupaonicu koji služi za pohranu, a može biti i u funkciji biblioteke. Spavaća soba je relativno velika, a tome je kumovao postojeći raspored prozora. Bilo kako bilo, ta soba je ciljano pozicionirana na istočnu stranu kako bi vas jutarnje sunce osvježilo, a poslijepodnevno kako nebi zagrijalo cijelu prostoriju i činilo vam ljetne sparne noći nemogućima za spavanje.
Kuhinja je izvedena u dvije paralelne linije a postavljena je uz spavaću sobu sa ostavom smještenom u kut stana, dok je blagovaona zamišljena kao poveznica između dnevnog boravka i kuhinje. Blagovaonički stol je predviđen za 4-6 ljudi sa mogućnošću izvlačenja sa mjestom do 8 ljudi.
Kupaonica je prema zahtjevu opremljena sa svim potrebnim elementima, uz dodatak kade/tuš kabine.

U interijeru koristite jedan do maksimalno dva drvna dekora ili pak jednu vrstu drva u dvije boje. Sjedeća garnitura neka bude u neutralnoj boji sa jatucima ili dekoracijama u življim bojama. Spavaću sobu opremite također namještajem neutralnih nijansi, a sa dekoracijama se sami poigrajte. Važno je da ona ne bude prešarena. Kuhinja je postavljena u dvije linije koje daju dojam zrcalne slike pa probajte i razmišljati na taj način – identični elementi sa jedne i druge strane dati će dojam elegancije, kojeg će pojačati i vrata od ostave između njih.
U kupaonici si dajte oduška. Sanitarije postavite u bijeloj boji, a što se tiče pločica – dajte si oduška.

u kategoriji savjeti ima 0 komentara »

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.