… o uređenju unutarnjih prostora


Predstavljamo interijer: kuća arhitekta Pierluigia Sammara

09. 10. 2009. admin

ps1

Pierluigi Sammaro, talijanski arhitekt koji djeluje u talijanskom gradu Firenci, nedavno je završio projekt interijera kuće. Ona je smještena u Calabriji u Južnoj Italiji.
Sam interijer je koncipiran da bude vrlo otvoren, sa tendencijom stvaranja pročišćenog i profinjenog osjećaja za prostor koji je definiran maksimalno logično. Eleganciju i jedinstvenost ovog prostora karakteriziraju oblici, boje i dekori u suradnji sa rasvjetom i sjenama koje ona stvara.


Kuća je izvedena na tri kata te ima dvorište i bazen. Projektirana da ima što više otvorenog volumena te što veću količinu svijetla, dodatni osjećaj prostora dobiva preko velikih staklenih površina koji gledaju na dvorište. U dnevnoj sobi i kuhinji gdje elementi, u ritmičnim nizovima i razmacima jače dolaze do izražaja kao šarmantni i elegantni detalji.
Materijali koji su korišteni u najvećoj mjeri jesu hrastovo drvo i bijele površine te sa time cijeli prostor dobiva na neutralnosti koja je, ipak razbijena sa decentnim dekorativnim elementima poput zidnih obloga ili pak kromirane dizajnerske podne lampe. Ti elementi, naravno ne odskaču od prvo zamišljenog koncepta, a prostoru, ni u kom slučaju ne dopuštaju da postane monoton ili dosadan.
Spavaća soba je također prostran i jedinstven prostor u koji je ukomponirana prostorija za garderobu i kupaonica gdje se, također nalazi veliki stakleni prozor sa još jednim prekrasnim pogledom na dvorište.

ps2

ps3

ps4

ps5

ps6

ps7

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.