… o uređenju unutarnjih prostora


Stan u zgradi stare škole

09. 10. 2009. admin

st1

Stan se nalazi u adaptiranoj zgradi stare škole na lokaciji Stannary Street u Londonu. Koncipiran je kao potpuno nova struktura u postojećem volumenu interijera.
Prostor stana koji se sastoji od polukata sa kuhinjskim dijelom postavljenim ispod njega, te sa poluvisokom zidnom ogradom iznad njega, stvara dojam razdvojenosti, ali kada se malo bolje pogleda, vidi se da je on, u stvari veoma pažljivo isprojektiran da se zadrži jednostavnost i, što je najvažnije fizička i psihička povezanost svih djelova, kao i funkcionalnih zona.


Uz to, gledajući tlocrtno, stan je obogaćen i sa još dvije dodatne prostorije – spavaće sobe sa garderobom i radne prostorije.
Nosivi zid koje se provlači po cijeloj visini stana, dijeli gornji dio na dva dijela, te, vizualno, otvara stepenište koje se nazire sa donjeg dijela.
U prizemlju, kuhinja je postavljena da, de facto, visi sa stropa polukata, te na taj način izgleda koda je smještena u kutiju. Kako ne stoji na podu, na taj se način dobiva osjećaj još većeg prostora.
Sva rasvjeta i instalacije su ugrađene u pod i zidove kako, na nikakav način nebi utjecale na koncept koji se želio stvoriti.
Boje su monokromatske, prevladava bijela, sa dodatkom kontraste-crne, te sa nijansama sive. Tu i tamo postavljen je poneki element u jarkoj boji, vrlo pažljivo kako bi se naglasila struktura prostora. Podovi u gornjem dijelu su mekani, topli, a u donjem dijelu je postavljen crni parket u sjaju kako bi i on, svojom refleksivnošću još više podigao efekt elegancije i vizualno povećao volumen prostora.

www.voon-benson.com

_st_2_

_st_3_

_st_4_

_st_5_

_st_6_

_st_7_

_st_8_

_st_9_

_st_10_

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.