… o uređenju unutarnjih prostora


Restoran Rosso

13. 10. 2009. admin

_rosso_1_

Na površini od samo 60 m2, arhitekti iz studija OS Architecture (Shachar Lulav, Oded Rozenkier Eran Mebel) osmislili su vrlo interesantan interijer restorana. Restoran se nalazi u Izraelu, u gradiću Ramat Yishay na sjeveru države. Okolica tog grada prošarana je obradivim poljima na brdašcima koja su, tako izbrazdana, poslužila kao inspiracija dizajnerskom timu.

Samo planiranje interijera vodilo se idejom da se on, na određeni način stopi sa okolinom grada. Prioritet je bio dobiti atmosferu, ili bolje, osjećaj kao da je posjetitelj vani, a kad, u stvari sjedi unutra.
Ono što su momci uspjeli dobiti od prostora jest to da je cijeli prostor ugodan, s jedne strane trunčicu zbunjujući, a s druge strane, ipak sa osjećajem prostranosti i savršene dinamičnosti.

Atmosfera u restoranu je mirna. Cvjetni uzorci koje se provlače po cijelom interijeru stapaju se sa ˝brazdama˝ na stropu stvarajući apstraktan odraz eksterijera.
Zidovi su prekriveni tkaninom koja ima laganu teksturu i na taj je način sam interijer dobio još više na toplini – tamnosiva boja kod prozora i svijetlosiva na suprotnom zidu kako bi se dobio osjećaj prostranosti.
˝Brazde˝ na stropu su izrađene od čeličnih struktura i obložene drvom. Stolice su, također u cvjetnim uzorcima, a kada je vani noć, i kada se u Restoranu Rosso upale svijetla, rasvjeta i njene sjene stvaraju toplu i mističnu atmosferu.

www.soarch.co.il

_rosso_2_

_rosso_3_

_rosso_4_

_rosso_5_

_rosso_6_

_rosso_7_

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.