… o uređenju unutarnjih prostora


Apartman na moru

16. 10. 2009. admin

_staro stanje_

Poštovani,

U procesu smo kupnje apartmana na moru površine 35 m2. Planiramo kupiti u nekoj roh bau varijanti da si možemo sami posložiti sve i imamo nacrt od jednog apartmana koji nam je za sada upao u oko. Nebi razmještali zidove, ali sve ostalo u njemu možemo sami izabrati.
Familija smo od 4 člana, sa dvoje djece, tako da bi htjeli posložiti raspored elemenata za nas četvero.
Dimenzije šaljemo na nacrtu.
Također vas molimo da nam predložite neke boje ili stil i slično.

Hvala ,

Obitelj Vurušić

Poštovani,

Raspored prostorija u apartmanu čiji nacrt ste mi poslali je sasvim u redu tako da nije bio neki veći problem napraviti raspored elemenata.
Kao što vidite na slikama u prilogu, kuhinja, kupaonica i hodnik ostaju isti, jedino se soba modificira s obzirom na to da li se koristi dnevna ili noćna varijanta.
U dnevnoj varijanti dobivate trosjed, fotelju, stolić, oblogu na zidu (koju ću opisati kasnije u noćnoj varijanti), veliki garderobni ormar (za četvero ljudi) te blagovaonski dio sa 4 stolice. Iznad zidne obloge postavio sam LCD ili plazma televizor, a možete i postaviti otvorene ploce, ovisno o tome koliko stvari namjeravate imati.
U noćnoj varijanti dolazi do nekih modifikacija. Tako trosjed postaje krevet jer se izvlači pomoću metalnih škara, stolić se seli kod ormara da ne smeta, fotelja se seli na mjesto gdje je, u dnevnoj varijanti bio stol, stolice se mogu posložiti jedna u drugu, a blagovaonski stol stoji na konzoli, te se može spuštati i dizati, ovisno o potrebi. To je moguće izvesti jer nam je visina parapeta 950 mm.
Dodatni kreveti (dječji) se nalaze implementirani u zidoj oblogi i kada su zatvoreni(dnevna varijanta), tada i oni imaju funkciju obloge, a uveče se spuštaju i koriste kao kreveti. Moram napomenuti da je taj sistem vrlo dobar jer dopušta zdravo spavanje, odnosno dopušta korištenje kvalitetnih podnica i madraca.
Ujutro, opet, sve rasklopite i imate veliki prostor za dnevne aktivnosti.

Što se tiče stila i boja, pokušajte kombinirati elegantne sive keramičke pločice po cijelom stanu (najbolje bi bilo da su isti model samo različite dimenzije), a dimenzije prilagodite veličini i obliku prostorije. Tako predlažem da u sobi postavite pločice pravokutnog oblika (usmjerene po dužini sobe), a u ostale prostorije pločice kvadratičnog oblika (usmjerene paralelno sa zidovima). Sve zidove obojite u bijelo i sa svilenkastim efektom. Sav drveni namještaj u dnevnoj sobi neka bude bijeli, a trosjed, fotelja, stolice, tepisi, slike na zidu, vaze i dekoracije neka budu u živim bojama. U kuhinji elementi mogu također biti bijeli, ali na sivo paše i blo koja druga boja.
U kupaonici, nemojte pretjerivati sa bordurama (najbolje bi bilo da ih ne stavljate uopće), a sve sanitarije neka budu bijele i što jednostavnije. Tu se, također možete poigrati sa jednom do tri boje koje međusobno odgovaraju.

_novo stanje_

u kategoriji savjeti ima 0 komentara »

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.