… o uređenju unutarnjih prostora


Kid´s republic knjižare i čitaonice za djecu

17. 10. 2009. admin

_kr01_

Ukoliko, kada čujete za određenu stvar kineskog porijekla, pomislite na nekvalitetno, netrajno ili pak ružno ovo bi vas trebalo uvjeriti u suprotno (da se nebi krivo razumjeli, uvjerilo je i mene).

Keiichiro Sako je 39-ogodišnji kineski arhitekt koji je pred 5 godina osnovao studio pod imenom ˝SAKO architects˝.

Taj je studio u tom razdoblju izveo više desetaka izvanrednih projekata diljem Kine, Japana, Mongolije i Europe. Ovdje ću vam predstaviti jedan koji me vrlo zainteresirao. Radi se o interijeru dječje knjižare, knjižnice i čitaonice, odnosno o seriji interijera istog naziva i predznaka – KID´S REPUBLIC.

Kao što i samo ime govori (DJEČJA REPUBLIKA) sve u tom interijeru je definirano i predviđeno djeci. Na slikama u prilogu možete vidjeti kolika je senzibilnosti dizajnera naspram dječjih potreba morala vladati da bi se postigla takva skladna atmosfera. Prevladava bijela boja koja ukazuje na čistoću, ali i umiruje dok su pastelne nijanse živih boja mamac za oko i za dušu svake osobe, a kamoli ne djece koja se tamo nađu.

Pogledajte svoje malce i zamislite njih u ovakvoj knjižnici, igraonici, čitaonici ili u bilo kojem drugom prostoru gdje bi se mogli razvijati u tom razdoblju koje je toliko važno u životu čovjeka.

Usporedite interijer na ovim slikama sa interijerom u koje vaše dijete obično zalazi i vjerujem da će tada tvrdnja ˝Dizajn JEST važan˝ imati pravog smisla.

www.sksk.cn

_kr02_

_kr03_

_kr04_

_kr05_

_kr06_

_kr07_

_kr08_

_kr09_

_kr10_

_kr11_

_kr12_

_kr13_

_kr14_

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.