… o uređenju unutarnjih prostora


Dodatni dio u kući

19. 10. 2009. admin

_staro stanje_

Postovani.

Javljamo vam se sa zeljom da nam pomognete u uređenju nasega prostora. Prostor se nalazi izmedu dva objekta te nema pregradnih zidova ni prolaza. Ulaz je samo s istocne strane. Dug je 11 m i sirok 4 m, a oko 4 metra od ulaza nalazi se dimnjak koji se koristi i za prostoriju ispod. Od prostorija zeljeli bi dnevnu, kuhinju i djecju sobu, te mali balkon.U prilogu saljemo sliku objekta te skicu.

Unaprjed Hvala!
Obitelj Lončarić

Poštovani,

Pokušao sam definirati vaš prostor, međutim zbog nedostatka informacija nisam siguran da li će vas ovo rješenje zadovoljiti. Bilo kako bilo, tražili ste da rasporedim kuhinju, dnevnu sobu i dječju sobu. Kako nije bilo upita za spavaćim djelom i kupaonicom, pretpostavljam da su one izvedene u nekom drugom djelu kuće iz kojeg se ulazi u ovaj kojeg ću sad obraditi.
Dakle, kod ulaza sam postavio kuhinjski i blagovaonički dio koji je prilično komotan i ima sve elemente koji su vam potrebni – velika radna površina, mjesto za sve aparate te veliki blagovaonički stol sa stolicama. U srednjem dijelu prostora postavio sam dnevni boravak sa sjedećom garniturom (trosjed i fotelja), komodom i elementom dnevne sobe za TV. On može biti u niskoj varijanti, sa ladicama ili pak, ukoliko vam je potrebno više prostora za odlaganje, u nekoj kombinaciji kao npr. ˝Qubikus˝ elementi (pogledajte broj Međimurskih novina 714. 12.05.2009.).
U zadnjem dijelu prostora, koji je već izdefiniran nosivim zidom postavio sam dječju sobu. Ona gleda na zapad tako da će djete imati mnogo danjeg svijetla kroz dan. Dovoljne je površine da se u nju smjeste čak i dvije osobe.
Primječujete da sam cijeli prostor koncipirao na način da se kroz jedan dio prolazi do dječje sobe. Time sam funkcionalne zone otvorio prema zajedničkom dijelu – ˝hodniku˝, a samim time i otvorio mogućnost svijetlosti da u najvećoj mjeri ulazi u cjeli prostor. Također izlaz na balkon je direktno u odnoszu sa dnevnim bpravkom, ali, u neku ruku i sa kuhinjom pošto ona nije do kraja odvojena. Prostor na taj način djeluje otvorenije, prostranije i svijetlije.

Što se tiče stila, nekako sam zamislio da bude cijeli prostor (bez dječje sobe) u sivim tonovima. To, ako pomislite može djelovati hladno, međutim ukoliko se izvede pravilno, dobit ćete moderan interijer u kojem ćete se osječati više nego ugodno. Naravno, elementi toplijih i žarkih boja podignut će cijeli prostor stepenicu više, a pojačat će i osjećaj topline i udobnosti.

www.estetikheretik.com

_novo stanje_

u kategoriji savjeti ima 0 komentara »

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.