… o uređenju unutarnjih prostora


Adaptacija stana od 100 m2

20. 10. 2009. admin

_staro stanje_

Postovani,

Kupujemo stan i naišli smo na jedan koji nam se sviđa, ali nam raspored ne odgovara. Imamo dimenzije, pa bi molili da nam predložite neko riješenje.
Stan je veličine cca 105 m2, a u njmu bi htjeli imati dnevnu sobu, spavaću sobu, dvije dječje sobe, kuhinju sa blagovaonom, kupaonicu i hodnik.
Moguće je rušenje svih zidova osim vanjskih , jedino ne bi mjenjali raspored ulaznih vrata i prozora.
Htjeli bi da stan djeluje prostrano i moderno.

Unaprijed Hvala!
Obitelj Horvat

Poštovani,

Površina stana kojeg ste odabrali je idealna za život četveročlane obitelji.
Malo sam pregledao vaš nacrt i našao dosta nelogičnosti, ali da sad ne duljim analizirajući sadašnje stanje, evo što sam izveo u vašem slučaju:
Točno nasuprot ulaznih vrata postavio sam pregradni zid koji djeluje kao vizualna kulisa i ne dopušta direktan pogled na cijeli stan. Na taj način cijela amosfera od ulaza djeluje pomalo tajanstveno. Na njega se, naravno vješaju kaputi i jakne, a donji dio se koristi za odlaganje obuće.
Sa lijeve strane od ulaza postavljene su dvije dječje sobe, a ovdje su pozicionirane s obzirom na raspored prozora. One su približno istih dimenzija, s time da jedna ima tu prednost da ima izlaz na balkon.
Nasuprot njima postavio sam mokri čvor – kupaonicu sa WC-om i kuhinju sa blagovaonom. U kupaonici ima mjesta za sve potrebno, čak i više od toga.
Kuhinja je izvedena po cijelom zidu sa otokom u sredini, a blagovaonski stol se nalazi u nastavku i nešto malo zadire i u dio hodnika. Na taj način povezujemo funkcionalne zone i i dobijamo natruhe loft-ovskog interijera. Dnevna soba je postavljena na kraju stana, ona ima najviše svijetla, a i dovoljno mjesta za postaviti komotnu garnituru za sjedenje, kao i element dnevne sobe sa TV-om.
Spavaća je soba u desnom kutu te je također relativno velika.

Dispozicija prostorija je izvedena moderno, sa središnjim dijelom (zajedničke prostorije u ˝T˝ obliku, kako bi iz određenih stajališta bile vidljive sve funkcionalne zone.
Sobe su predviđene kao posebni entiteti, tako da ih možete namjestiti prema vašim afinitetima.
Kod zajedničkih prostorija pokušajte minimalizirati elemente i namještaj. Fokusirajte se na ravne linije, kontrastne boje i pastelne nijanse. Zidovi neka budu bijeli, po mogućnosti svilenkastog sjaja.
Na velikim praznim zidnim površinama primjenite umjetnička djela ili fotografije velikih formata.
U prostor postavite jednostavno ukrasno bilje na nekoliko pozicija, ali pripazite na ravnotežu prema prostoru.
Također, možete se poigrati i nekim življim detaljima koji će cijelom prostoru dati fokus.

www.estetikheretik.com

_novo stanje_

u kategoriji ostalo, savjeti ima 0 komentara »

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.