… o uređenju unutarnjih prostora


Podjela studentske sobe

22. 10. 2009. admin

_staro stanje_

Postovani,

U stražnjem dijelu kuće imamo jednu prostoriju koju bi eventualno željeli prenamjeniti u sobu za dva studenta, odnosno studentice. Ispred ulaza u tu sobu je jedna manja prostorija u kojoj se nalazi čajna kuhinjica koja je već tamo i to nebi dirali.
Soba je veličine 31 m2 i tu bi htjeli smjestiti i malu kupaonicu sa WC-om, pošto je u tom djelu kuće nema.
Kuhinja, kao i odvod/dovod vode je smješten sa lijeve strane ulaznih vrata.
Visina prostorije je 2,6 m.

Unaprijed Hvala!

Poštovani,

Ovaj sam put malo drugačije izveo cijelu tlocrtnu dispoziciju nego u prijašnjim slučajevima, i to stoga što mislim da bi bilo vrlo interesantno da se prostorija razdvoji na dva dijela kako bi studenti/ce imale svaka svoj dio sa zajedničkim prostorijama – kuhinjom, te kupaonicom i WC-om. Definicija je posložena na način kako su posložene jednokrevetne sobe u studentskim domovima.
Cijela je prostorija simetrična s obzirom na položaj prozora i na taj način sam definirao i pregradni zid – točno po sredini. U nišu koju sam dobio postavio sam radni stol koji je velikih dimenzija kako bi bilo dovoljno radnog prostora. Sa strane, od stola je postavljen element koji sa donje strane ima ladice, a iznad zatvorene ormariće za knjige. Između gornjih i donjih elemenata može se postaviti televizor.
Na suprotnom zidu od stola nalazi se krevet za jednu osobu. Njega dignite na visinu od 500-600 mm, kako bi ispod njega dobili još mjesta za odlaganje u vidu dubokih ladica. Kraj kreveta sam predvidio fotelju, a između nje i vanjskog zida garderobni ormar od poda do stropa širine 1200 mm.
Zajednička prostorija kupaonice i WC-a ima klizna vrata iz svake sobe sa unutarnjim zaključavanjem radi prvatnosti, te sve elemente koje su potrebni za funkcioniranje dvoje ljudi. Također sam predvidio i prostor za perilicu rublja.

Sobe nisu nešto prevelike, stoga predlažem da stavite bijeli namještaj, ili alternativno u nekom svijetlom dekoru. Ukoliko želite izvesti cijelu priču atraktivnijom poigrajte se kombinacijom sa dvije boje (kao na slikama), dodajte životopisne detalje i najam tih soba ne bi trebao biti preveliki problem.

www.estetikheretik.com

_novo stanje_

u kategoriji savjeti ima 0 komentara »

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.