… o uređenju unutarnjih prostora


Privatna kuća u Sakuragawagi, Japan

22. 10. 2009. admin

_ks01_

Privatnu kuću u Sakuragawagi u Japanu dizajnirala je ekipa iz Suppose Design Office-a iz Hiroshime.
Zadatak je bio projektirati stambenu kuću sa veoma ograničenom površinom od 50 m2, na uglu ulice.


U kuću je potrebno smjestiti obitelj koju sačinjavaju otac, majka, jedno dijete, baka i pas te je zahtjev je bio da svi oni žive što udobnije.
Preko ceste, parcele na kojoj je smještena kuća, nalazi se park, entitet koji se mijenja cijelu godinu i čija se promjena kroz cijelu godinu i osjeća.
Tako je projektantska ekipa odlučila da će park u susjedstvu iskoristiti i virtualno ga spojiti sa stanovnicima te građevine i sa tim na umu su izprojektirali veliki prozor koji gleda direktno na nj. Također su cijeli prostor podijelili na katove i, de facto ,dobili jedan veliki prostor koji je odijeljen po visinama. Komunikacija među njima vrlo se lako vrši pomoću vrlo providnih stepenica.
Cijeli dojam upotpunili su jednostavnim stilom u kojem dominira svijetlosmeđi drvni dekor i bijela boja, te staklene površine sa interakcijom prema exterijeru kojeg su također uključili u interijer.
Bezvremenski dizajn koji daje naglasak na komunikaciju i interakciju pomoću kojeg se sasvim drugačije gleda na način života, a samim time i na svijet.

www.suppose.jp

_ks02_

_ks03_

_ks04_

_ks05_

_ks06_

_ks07_

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.