… o uređenju unutarnjih prostora


Garsonjera u 20 m2?

26. 10. 2009. admin

_staro stanje_

Poštovani,

zanima me da li je moguće složiti garsonjeru u 20 kvadrata? U nastavku obiteljske kuće imam jednu prostoriju sa dodatnim malim dijelom u koju bi možda stala kupaonica. Visina prostorije je 2,7 m.
Šaljem mjere, molim vas da pogledate i date savjet ako je to uopće izvedivo.

Hvala unaprijed,

Dejan

Poštovani,

20 m2 čak nije ni toliko malo za garsonjeru. Tim više što imate dodatni prostor za kupaonicu od 3 m2.
U vaš sam prostor postavio sve najnužnije, i sa time vam ostane dovoljno prostora za normalan boravak u garsonjeri.
Kod vrata sa desne strane stoji garderobni ormar, po mogućnosti do stropa, kako bi u njega stalo što više stvari koje imaju tendenciju da se ne razvlače po prostoru već da su skrivene. Krevet je u kutu sa noćnim ormarićem. Možete postaviti i krevet na spuštanje, međutim u vašem slučaju to nije sasvim nužno budući da imate dovoljno prostora za sve aktivnosti. Bilo kako bilo, ukoliko ga postavite dobivate dodatan prostor.
Dnevni dio sam postavio na način da TV i element budu postavljeni u niši. Tako je trosjed (koji može biti na razvlačenje) postavljen tako da dijeli spavaći dio i dnevni dio. S obzirom na vaše navike, posao kojim se bavite i načinom kako trošite slobodno vrijeme, prostor između trosjeda i noćnog ormarić možete popuniti na više načina. Možete postaviti mali radni stol za računalo, komodu ispod prozora za odlaganje ili pak, kako je slučaj na ovom riješenju, postaviti samo jednostavnu pregradu kako bi vizualno ogradili spavaći od dnevnog dijela.
Kuhinja i blagovaona postavljene su sa lijeve strane od vrata i imaju sve potrebne elemente.
Kupaonica nije velika, ali u nju, također stane sve potrebno. Tuš kabina, WC školjka i umivaonik, a i mala perilica rublja.

Što se tiče samog identiteta, pokušajte cjeli prostor držati svijetlim. Zidovi neka budu bijeli, pokušajte ih ne pretjerano šareniti. Ukoliko postavite tamnosivi tepih na pod dobit ćete elegantni i privlačan kontrast. S druge strane, možete postaviti parket i tada dobijate drugačiji efekt. Također pokušajte da elementi namještaja budu svi u istoj boji, nijansi ili drvnom dekoru. Neka se primjećuje da je sve kompatibilno, kompletno i da je projektirano ili rađeno suvislo. Neka linije budu ravne, oblici jednostavni, prirodno svijetlo neka ulazi u prostor u što većoj mjeri, a umjetna rasvjeta neka bude pozicionirana i definirana tako da se mogu posebno osvjetljavati funkcionalne cjeline. Na taj ćete način dobiti mogućnost variranja u slaganju atmosfere što je, u svakom slučaju poželjno kod malih životnih prostora.

www.estetikheretik.com

_novo stanje_

u kategoriji savjeti ima 2 komentara »

2 odgovora

 1. Marino piše:

  imam u potkrovlju 20 m2
  garsonjeru treba mi prklopni krevet
  kolika je cijena 140×200
  hvala

 2. admin piše:

  pozdrav, pošaljite upit na info@estetikheretik.com pa ćemo Vam odgovoriti.

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.