… o uređenju unutarnjih prostora


100 m2 po pola

27. 10. 2009. admin

_staro stanje_

Poštovani,

Imamo u posjedu jedan stari stan kojeg bi htjeli adaptirati. Površina stana je cca 100 kvadrata, ali je malo nezgodan raspored jer nosivi zid ide pocijeloj dužini stana. Trenutno se, od prostorija, u njemu nalaze dvije spavaće sobe, dnevna soba, kuhinja, blagovaona koja nije spojena sa kuhinjom, kupaonica, hodnik i ostava.
Htjeli bi da nam izradite novi raspored kako bi dobili spavaću sobu, dvije dječje sobe, kuhinju i blagovaonicu (ukoliko je moguće da budu spojene) te kupaonicu.
Htjeli bi moderan stil uređenja.
Mjere šaljemo sa nacrtom, visina stana je 2,6 m.

Hvala,

Marko, Zdenka, Ivana i Jan

Poštovani,

Da, vaše postojeće stanje uistinu jeste malo nelogično, ali bilo kako bilo pokušao sam izvesti nov raspored prema vašim zahtjevima.
U prostoru kod ulaza sam predvidio mjesto za ormar od poda do stropa za viješanje i za cipele, a cijeli prostor nam omogućava da tu još postavimo i ogledalo za cijelu figuru, kao i, eventualno neku malu komodu ukoliko je ona potrebna. Primjećujete da sam u jednu polovicu postavio funkcionalne cjeline dnevne zone, a u drugu polovicu funkcionalne cjeline noćne zone.
Kod ulaza u prostorije za boravljenje, sa desne strane sam postavio kuhinjski dio u ˝L˝ obliku kako bi se dobila komunikacija sa ostalim funkcionalnim cjelinama dnevne zone.
U nastavku je blagovaonski dio, a najdalje sam postavio dnevni boravak sa malom bibliotekom. Također sam minimizirao elemente kako bi cijeli prostor odisao jednostavnošću. U noćnu zonu se, de facto ulazi kroz dva prolaza u nosivom zidu. Kroz jedan prolaz se ulazi u glavnu spavaću sobu i kupaonicu, a drugi prolaz je namjenjen ulazu u dječje sobe. Između njih, postavite neku sliku na zid velikih dimenzija kako bi i time pojačali efekt prostora. U sobe sam postavio sve što je potrebno za normalno funkcioniranje, a i njihove veličine su u granicama standarda.

Zidove ostavite bijelima, klasični parket na podu, u nešto narančastijem tonu stavite u sve prostorije. Funkcionalne zone dekorirajte jednobojnim tepisima (u kričavim bojama ili pak u nekim neutralnim nijansama smeđe ukoliko želite stan u toj varijanti). Dječje sobe neka budu u skladu sa godinama njihovih prebivaoca, pustite mašti na volju, kako svojoj tako i njihovoj.
Što jednostavnije – tim bolje je formula za cijeli vaš stan.

www.estetikheretik.com

_novo stanje_

u kategoriji savjeti ima 0 komentara »

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.