… o uređenju unutarnjih prostora


Mali stan za djevojke

28. 10. 2009. admin

_staro stanje_

Poštovani,

Samohrana sam majka sa dvije kćerkice od 6 i od 8 godina. Do sada smo bili podstanari, ali imamo jedan dio iza obiteljske kuće koji bi eventualno preuredili u mali stan ili garsonjeru. On je velik 38 m2, pa nisam sigurna koliko od toga možemo dobiti.
Molim vas da mi predložite nešto što vi mislite da bi bilo dobro za nas.

Hvala,

Marija

Poštovana,

Kod razmišljanja o vašem slučaju, išao sam logikom da imate dvije kćeri koje su u osnovnoj školi i koje će za određeno vrijeme doći u najvažnije godine pa sam sukladno time odlučio, u stvari, njima dati malo više od stana. Pretpostavljam da će te se složiti sa time. Tako je svaka od njih dobila svoju sobicu, ne baš preveliku, ali vjerujte sasvim dovoljnu za njihove potrebe sada, pa i kasnije.
Naravno u tim sobicama je sve što je njima potrebno: krevet, ormar i radni stol. Naravno, uz neke police na zidu ili ladice ispod kreveta, ovisno o potrebi ili željama.
Vas sam, u ovakvoj situaciji, smjestio u dnevni boravak, dakle na izvlačni trosjed. Napominjem da to nije najsretnije (najzdravije) riješenje s obzirom na zdravlje, ali u ovoj fazi u kojoj postavljam samo dispoziciju elemenata, neka ostane tako. U (eventualnim) daljnjim fazama razrade, može se doći i do drugačijih riješenja, ali to ovisi o raznim drugim faktorima.
U istom prostoru postavio sam i kuhinju sa blagovaonskim stolom, a iza trosjeda je niska komoda za odlaganje, ali i kao estetski element. Pokušajte razmišljati o niskom trosjedu, on, u svakom slučaju, bolje odgovara ovakvom prostoru. Garderobni ormar sam postavio iza ulaznih vrata.
Kupaonica nije velika, ali dovoljna da opsluži vas tri.

Koristite svijetle boje, možete se igrati sa šarenilom, ali kod toga pripazite da ne pretjerate sa dekorima, bojama i njihovim nijansama i slično. Držite prostor uvijek urednim, što ni ne sumnjam da hoćete.
Ulazna vrata izvedite sa staklom kako bi u dnevni prostor ulazilo što više svijetla.

www.estetikheretik.com

_novo stanje_

u kategoriji savjeti ima 0 komentara »

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.