… o uređenju unutarnjih prostora


Privatan stan

12. 11. 2009. admin

_os01

Stan površine 110 m2 u povijesnoj zgradi projektirao je Njemački dizajner Oliver Schick. Glavni cilj ovog projekta bilo je dobivanje funkcionalnosti u životnom prostoru, ali sa utilitarističkog aspekta.
Elementi kuhinje su dizajnirani po mjeri (ali to je dizajnirao dizajner, a NE klijent) i izrađeni od materijala najvišeg standarda. U blagovaonici, element na zidu sadrži i mali flat screen televizor. Stol je na izvlačenje i dovoljan je za osmero ljudi.

Ostale prostorije su izvedene minimalistički i funkcionalno, a u njima su korišteni isključivo svijetli i prirodni materijali, kako bi se stopili sa bjelinom i kako, ni u jednom trenutku ne bi izgledali ili davali dojam tereta u volumenu. Poneki element i detalj u boji daje živost cijelom prostoru, ali i te boje su u pastelnim nijansama.

www.oliver-schick.com

_os02

_os03

_os04

_os05

_os06

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.