… o uređenju unutarnjih prostora


Sushi restoran Hamasei

17. 11. 2009. admin

_sr01_

Sushi restoran HAMASEI u Rimu pruža gostima sofisticirani, topao i ugodan interijer u kojem se dekori drva miješaju sa bojama zemljanih nijansi te su začinjeni savršenom dozom osvjetljenja. Svijetlo, posebno podešeno za svaki stol kao obavezan arhitektonski element pridaje intimnost svakom dijelu interijera posebno. Prostor izgleda vrlo jednostavno, te mu pravu snagu, fokus i karakter, u stvari daju neki elementi interijera kao na primjer japanska kaligrafija u prednjoj prostoriji.

Kaligrafski simboli otisnuti su na papir od riže i postavljeni iza stakla, sa velikim kožnim sjedećim elementom ispod, koji se proteže duž cijelog zida te, na neki način pojačava učinak fokusnog elementa. Drveni paneli po zidovima i stropu daju ideju da se cijeli prostor može rastaviti na dijelove, a to predstavlja japanski koncept modularnosti koji se toliko dobro koristi u japanskoj arhitekturi, ali i filozofiji samoj.

Soba ˝izlazećeg sunca˝ je izvedena tako da su u njoj fokusni elementi niski stolić izrađen od crnog drva wendee-a i strunjače za sjedenje (jpn. tatami). Tradicionalni elementi, također se mogu naći i u toaletu, koji je izveden vrlo moderno, ali s fokusom   na sliku kazališne maske iz tradicionalnog japanskog kazališta. Ono je otisnuto na panel površine 3×2 metra, definitivno je najjači vizualni element u toaletu, a još se i reflektira na ogledalima postavljenima iznad umivaonika.

www.alvisikirimoto.it

www.mplusr.nl

_sr02_

_sr03_

_sr04_

_sr05_

_sr06_

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.