… o uređenju unutarnjih prostora


Qubik bar

25. 11. 2009. admin

_qb01_

Studio Waltritsch a+u dzajnirao je Qubik bar koji se nalazi u najmanjem, ali društveno vrlo značajnom djelu Slovenskog kulturnog i obrazovnog KB centra u Gorizia-i u Italiji.
Širom svijeta, kafići su javni prostori predodređeni za rituale urbanog svijeta. Ispijanje jutarnje šalice kave, uživanje uz razgovor s društvom ili pak čitanje novina i kontempliranje u svom svijetu.

Mjesta koja stimulitraju znatiželju, ali i potiču neke sfere sociološke inteligencije. Qubik bar se prostire na samo 25 m2 i ima dva ulaza/izlaza. Jedan je sa glavne gradske ulice, Corso Verdi, a druga je sa dvorišta kulturnog centra. Na taj način Qubik bar daje dojam prolaza gdje se susreću slučajni prolaznici. Sukladno tome, glavna ideja dizajna je bila da se ostojeći prostro vizualno ˝rastegne˝. Dugi pult izrađen od coriana jest, u svari, svojevrstan produžetak koji prodire iz jednog fizičkog prostora u drugi – kutijasti, stakleni dio sa cestovne srane i nešto veći dio, koji izgleda kao stol, sa srane kulturnog centra, a koji je izdvojen kao pušački dio.
Ovaj bar nema nikakav pisani znak njegovog postojanja jer njegova pozicija i dotična ˝staklena kocka˝ sa cestovne strane djeluju kao ˝marker˝. U funkciji su elementa oznake funkcije ovog interijera.

www.studiowau.it

_qb02_

_qb03_

_qb04_

_qb05_

_qb06_

_qb07_

_qb08_

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.