… o uređenju unutarnjih prostora


KvD kuća

16. 12. 2009. admin

_kd01_

Kuću nazvanu ˝KvD˝ projektirali su arhitekti iz studija Grosfeld van der Velde iz Nizozemske. Smještena je u šumi Teteringen blizu grada Breda-e, također u Nizozemskoj.
Njena važnost, sa stanovišta prebivaoca, jest utjecaj okoline na sam interijer i to na najintenzivniji mogući način. Taj prioritet je, de facto, i formirao sam koncept objekta: stambena kuća koja je smještena među drveće i koja generira posebni doživljaj u smislu kolaboracije interijera sa prirodom. Tome najviše pridonosi i njen kvadratni oblik koji vas drži u konstantnom ˝dodiru˝ sa okolinom, gdje god se nalazili u samom interijeru.

Okvir kuće je izveden na način da filtrira direktno sunčevo svijetlo i sa ogromnim prozorima ˝uokviruje˝ pogled na prirodu. Također, takvi kakvi jesu, pojačavaju osjećaj skulpturalnosti samog volumenau prostoru u kojem se nalaze. Fasada je izvedena od vertikalnih drvenih letvica obojanih i impregniranih u crnu boju. Oblici, detalji i materijali čine ovu kuću veoma modernom, ali i pomalo rezervirano u šumskom okruženju. No to, ni na koji način, ne umanjuje vrijednost ovakve kombinacije.

_kd02_

_kd03_

_kd04_

_kd05_

_kd06_

_kd07_

_kd08_

_kd09_

u kategoriji arhitektura ima 0 komentara »

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.