… o uređenju unutarnjih prostora


Townhouse u Landstron-u

07. 01. 2010. admin

Švedski arhitekti iz studija Elding Oscarson izveli su ovu savršenu kuću u gradu Landskrona na samom jugu Švedske. Posebnost ovog projekta jest u tome da je kuća naziva Townhouse naoko apsolutno urbanistički neodgovarajuća naspram starim i niskim kućama koje su izgrađene davno u toj ulici. No, samo naoko. Sa izvanrednim osjećajem za kombinaciju stilova i boja, Townhouse se izdiže u centru ulice kao totem pri čemu se ne postavlja superiorno naspram ostalim objektima.

Baš naprotiv, obojana u bijelu boju, kao da ni ne postoji, apsolutno je neutralna i skromna, a tek svojim gabaritima i drugačijim stilom podsjeća da je vrijedna lokacije na kojoj se nalazi.

Izvedena u 3 kata koji su međusobno otvoreni i koji tvore, de facto jedan volumen, i sa dominantnom bijelom bojom, odiše jednostavnošću, elegancijom i stilom. Vrlo logične, ali i definirane sa iznimnim osjećajem, funkcionalne zone protežu se od prizemlja do podkrovlja, a točku na ˝ i˝ postavlja i mali ovoreni balkonski dio koji cijelu kuću direktno povezuje sa ulicom i susjedima iz okolnih kuća.

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.