… o uređenju unutarnjih prostora


Sjedište branda Lad Musician

14. 01. 2010. admin

General Design studio izveo je ovaj objekt u Nagoyi u Japanu. Uska visoka građevina bez prozora novo je sjedište tekstilnog branda. Zgrada je naziva Lad Musician (po nazivu tvrtke čije je sjedište) i izgleda kao velika betonska kutija sa tri stropna prozora na vrhu. Sam interijer je izveden na tri kata, ali u neravilnoj, razvedenoj maniri. U cijelom objektu korištena su samo tri tipa materijala: beton, hrast i galvanizirani čelik.

Vanjski dio kocke izrađen je kompletno od betona, bez prozora i na taj se način stvorila unutrašnjost koja je mogla biti izprojektirana bez odnosa sa bilo kojim vanjskim čimbenikom. Sama je otvorena za bilo kakve izvedbe, a arhitekti su odlučili izvesti 3 etaže, ali ne na konvencionalan način, već su svaku od njih izveli površinski manju i na taj način vizualno dobili visoke stropove i velike volumene. Koristivši samo 3 tipa materijala poigravaju se sa vizualnom percepcijom jer neke scene izgledaju pomalo apstraktno. Također, na vrhu zgrade ostavljena su tri prozora kako bi oni, u kolaboraciji sa otvorenim volumenom interijera stvarali igru svijetla i sjene i na taj način davali još jedan, mističan moment. Htjeli su, također, izbjeći kozmetički i artificijalni aspekt interijera, koristeći više arhitektonske koncepte, ali uz osnovne i sirove materijale koji zajedno pojačavaju prirodnu ljepotu, ali i snagu istih. Površina parcele na kojoj se nalazi ova zgrada jest 83,00 m2 dok je njena površina samo 64,00 m2. Kada se zbroje površine sve tri etaže, dobijamo kompletnu površinu od 115,00 m2.

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.