… o uređenju unutarnjih prostora


Nat. Fine restoran zdrave hrane

18. 01. 2010. admin

Arhitekti iz Studija eins:eins architekten iz Hamburga izveli su projekt ovog restorana zdrave hrane pod nazivom Nat. Fine. Interijer restorana je izveden kao fizička derivacija filozofije i koncepta – ˝učiniti brzu hranu zdravom˝, ali i ponuditi tu ukusnu i zdravu hranu u osebujnom i modernom ambijentu. Na taj način su došli do krilatice ˝priroda dolazi u grad˝, prema kojoj su i krenuli stvarajući taj ambijent.

Sama srž dizajna, logično i očekivano, postala je kontradikcija u smislu činjenice da je restoran ˝prirodne hrane˝ potrebno postaviti u unutarnji, urbani, gradski prostor. Na temelju toga, arhitekti su pokušali pomiriti te dvije činjenice kombinirajući prirodne forme u discipliniranom i geometrijsko apstraktnom smislu, koristeći određeni spektar boja i kombinacije porvršina. Rasvjeta u interijeru je također pomno izprojektirana i ona se konstantno mijenja. Kroz dan se ona bazira na dnevnom svijetlu, a tek navečer se mijenja atmosfera i dobija se topli interijer sa osjećajem zalaska sunca. Nepravilni stropni elementi u kojima stoji rasvjeta, tada su osvijetljeni samo sa zapadne strane. U prostoru dominira bijela boja koja je postavljena kao kontrast rustikalnoj izvedbi poda, dok su stupovi izvedeni u tamnosivoj boji koja pojačava (ili bolje reći, ˝drži leđa˝) boji ojastučenih elemenata, boji prirode – svijetlo zelenoj.

Fotografije: Studio Uwe Gaertner

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.