… o uređenju unutarnjih prostora


Zgrada Pedagoškog Multimedijalnog Centra

08. 02. 2010. admin

Slijedeći projekt je dijelo francuskih arhitekata Beal & Blanckaert. Radi se o Pedagoškom multimedijalnom centru koji se nalazi u gradu Lille-u u Francuskoj. Objekt je intergriran između 3 postojeća objekta u vlasništvu Sveučilišta u tom gradu. Osnovna ideja je bila da postame svojevrsni IT motor ili baza za cijeli kampus. Sama lokacija nije bila savršena, no arhitekti su uspjeli oskladiti željenu urbanost sa situacijom na terenu. Novi objekt, sada, stoji nepretenciozno, ali sa punim fokusom na lokaciji i uspio je objediniti i spojiti dva prijašnja objekta.

Ne samo fizički, već i na razne druge načine. Zgrada, sam po sebi ima svoju potunu funkcionalnu autonomiju. Opremljena sa najmodernijom IT tehnologijom, definitivno postaje baza za ulaz u budućnost i za stjecanje znanja na najvišem nivou. Sam oblik objekta je geometrijski, nepravilan, ali definiran, deriviran iz nekakvog oblika koji sliči križu. Vanjska fasada izvedena je od cinčanih panela cinčanih u crnoj boji. Geometrijski oblik izvana, prati i interijer u čiji je strop, vrlo inteligentno implementirana rasvjeta. Bijela boja sa smeđe-narančastim podom daje cijelom prostoru jednostavnost, ali i toplu komponentu. Velika količina svijetla dopire kroz velike staklene stijene na krajevima zgrade.

Fotografije: Julien Lanoo

Ukoliko želite pročitati više, odite na dezzen

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.