… o uređenju unutarnjih prostora


Proširenje kuće Satiya

30. 03. 2010. admin

Ovaj projekt je dijelo Belgijskog studija adn Architectures. Radi se o proširenju obiteljske kuće naziva Kuća Satiya sa 100 m2 na konkretnih 350 m2. Prije svega, arhitekti su morali prilagoditi vanjštinu objekta starom stanju, ali i okolini u kojoj se on nalazi, a nakon toga i pomiriti zahtjeve klijenta koji su bili moderan i maksimalno funkcionalan interijer.

Prvi zahtjev su popratili na način da su koristili odgovarajuće boje i materijale – bijela boja fasade, crne pločice, crni crijep. Unutrašnjost je izvedena vrlo čisto i asimetrično, sa kosinama koja su sva u funkciji. Dominira bijela boja, sa mnogo staklenih površina kroz koje dopire svijetlo, a kontrast čine elementi u crnoj/antracit boji dok toplinu daju podovi u prirodnom dekoru drva. Svi otvori sa vanjske strane su produkt potrebe interijera, a njihova asimetričnost, također prati cijelu priču.

jedan odgovor

  1. Tweets that mention Proširenje kuće Satiya | Dizajn Interijera e-zine o uređenju unutarnjih prostora -- Topsy.com piše:

    […] This post was mentioned on Twitter by estetikheretik. estetikheretik said: http://dizajn-interijera.com/2010/03/30/prosirenje-kuce-satiya/ http://bit.ly/cAbV1i […]

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.