… o uređenju unutarnjih prostora


Loftovi u nizu Yungay II

31. 03. 2010. admin

Ovo arhitektonsko remek dijelo izveli su arhitekti Antonio Menéndez Ferrer and Cristian Barrientos Vera iz studija Rearquitectura. Objekt je naziva Lofts Yungay II, a nalazi se u gradu Valparaisu u Čileu. Glavna vodilja prilikom dizajniranja, arhitektima su zasigurno bila urbanistička obilježja lokacije na kojoj se on nalazi.

Naime, parcela za gradnju nalazi se na nizbrdici sa koje se stere prekrasan pogled na okolicu, okolne kuće i na Tihi ocean. Samim time, izazov je bio izvesti objekt koji će miriti sve te elemente, a koji će biti i sam za sebe entitet dostojan spomena. Ekipa je dizajnirala kuće u nizu koje su sastavljene od elemenata – stambenih prostora, a zajedno čine jedan prekrasan i osvježavajući objekt koji se savršeno uklapa u okolicu, djeluje nenametljivo, čak i nevidljivo. Elementi objekta su, sa vanjske strane definirani drugačijim bojama u pastelnim nijansama što je genijalan način kako na vrlo jednostavan način dobiti najbolji učinak. Interijeri pak su izvedeni maksimalno moderno i jednostavno, savršeno za mlade i progresivne stanare. Svaka stambena jedinica ima i zelenu terasu, a vjerujem da se tamo isplati naseliti, ako radi ničeg drugog – radi pogleda.

3 odgovora

  1. petrica piše:

    Malo prešareno za moj ukus…

  2. ro piše:

    sviđa mi se!

  3. Tweets that mention Loftovi u nizu Yungay II | Dizajn Interijera e-zine o uređenju unutarnjih prostora -- Topsy.com piše:

    […] This post was mentioned on Twitter by estetikheretik. estetikheretik said: … zgradica! http://dizajn-interijera.com/2010/03/31/loftovi-u-nizu-yungay-ii/ http://bit.ly/dwcqEr […]

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.