… o uređenju unutarnjih prostora


Škola tehnologije i menađmenta

06. 04. 2010. admin

Portugalski arhitekt Nuno Montenegro dizajnirao je Školu tehnologije i menađmenta koja se nalazi u sklopu Politehničkog instituta u Baji, Portugal. Objekt je svojevrsna kolekcija elemenata, artefakata i kompozicija kroz koje se stvara dojam zamišljenih hodnika. Kroz cijeli interijer postavljeni su otvori u obliku ljudskih silueta i silueta drugih oblika i na taj se način prostor postaje polutransparentan te, kao takav škaklja našu maštu.

Tome pridonosi i paleta boja koja se tamo nalazi – primarna je bijela boja koja je u kombinaciji sa crnom. Tako velika količina bijele daje dojam da su neki dijelovi prostora već viđeni negdej drugdje; daje im određenu sličnost. Hodnik prostora djeluje vrlo monumentalan, pa čak i sterilan, ali iza vrata, itekako postoji život. Laboratoriji, katedre, učionice, kabineti i administrativne prostorije, tu svaka ima svoje mjesto.

Fotografije: Fernando Guerra

2 odgovora

  1. Tweets that mention Škola tehnologije i menađmenta | Dizajn Interijera e-zine o uređenju unutarnjih prostora -- Topsy.com piše:

    […] This post was mentioned on Twitter by estetikheretik. estetikheretik said: Škola tehnologije i menađmenta – http://tinyurl.com/ybzvov3 […]

  2. Aleksandar piše:

    Extra

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.