… o uređenju unutarnjih prostora


Kuća VOL

07. 04. 2010. admin

Ova kuća se nalazi u glavnom gradu Argentine, Buenos Airesu i datira iz početka 20. stoljeća, točnije iz 1914. godine. Smještena je u ulici u kojoj su i ostali objekti dovoljno sačuvani, ali ipak promjenjeni kroz godine kako bi danas tvorili eklektičnu skupinu arhitektonskih izvedaba, promjena i intervencija. Zadatak arhitektonskog studija BaBo bio je da prilagodi staru građevinu modernom načinu života kakav je danas uvjet. Iako sama kuća nije imala nikakvu povjesnu vrijednost, arhitekti su ipak odlučili da ostave veči dio nje i tome prilagode nove elemente. Prilikom ulaska u kuću, ulazi se u uski hodnik koji dijeli interijer na dva, gotovo simetrična dijela.

Na kraju uskog prolaza, nalazi se prostrani hodnik koji vodi u sve ostale prostorije. Kao jedan od elemenata koji se nije mijenjao tu su dvoja zaobljena vrata od kojih jedna nemaju funkcionalnu ulogu, ali su ostavljena čisto radi simetrije. S jedne strane nalazi se otvoreni i povezani prostor u kojem su smještene kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak, dok su s druge strane postavljene radna soba, spavaća soba i kupaonica. Ravno od ulaza je terasa koja je okružena zidovima i prostorijama, ali je otvorena sa gornje strane i dostupna kroz hodnik i kuhinju. Na katu su postavljene dvije spavaće sobe, kupaonica, WC, ugradbena garderoba i velika otvorena terasa. Tako je na površini od ukupno 185 m2 postavljen prekrasan životni prostor modernog karaktera, ali opet, sa arhaičnim štihom. Također, elementi interijera su izvedeni u modernoj maniri, ali savršeno odgovaraju arhitekturi staroj 100 godina.

2 odgovora

  1. Laura piše:

    Jako mi se sviđa onaj otvoreni dio..terasa..divno

  2. Tweets that mention Kuća VOL | Dizajn Interijera e-zine o uređenju unutarnjih prostora -- Topsy.com piše:

    […] This post was mentioned on Twitter by estetikheretik. estetikheretik said: Kuća VOL – http://tinyurl.com/ydy24oa […]

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.