… o uređenju unutarnjih prostora


Koncept sanduka za stanovanje i selidbe

08. 04. 2010. admin

Neki dan sam pričao sa jednom curom koju znam o njenoj stambenoj situaciji. Živi kao podstanar u garsonjeri od 20 m2 i koliko god se voli šaliti na taj račun i koliko joj apsolutno ne smeta ta mala površina, toliko trenutno muku muči sa nedostatkom prostora za odlaganje budući da je taman vrijeme za kombiniranje zimske i ljetne odjeće i obuće. Pričajući tako, sjetio sam se jednog svog koncepta na kojem sam svojedobno radio, ali koji za sada nije ugledao svijetlo dana. No, kažu da nikad nije kasno, pa tako i za njega još uvjek postoji nada.

Radi se o alternativnom riješenju koji je namjenjen baš za studente i za ljude koji žive u podstanarstvu ili pak one koji muku muće sa nedostatkom prostora. Idealno je za male stanove i garsonjere budući da koristi prostor koji, u normalnoj eksploataciji nije predviđen za tu funkciju. No, da se ne bi krivo shvatili, to nije otkrivanje tople vode, to je samo implementacija određenih principa. Kao neka vrsta inspiracije prilikom idejne faze (u kojoj se, skoro i koncept nalazi) javili su se sanduci. To je jedan davno zaboravljen i izgubljen komad namještaja koji je u povijesti bio vrlo važan, posebno u srednjem vijeku. I tada, kao i danas, imao je iste funkcije – za odlaganje, za sjedenje, za skladištenje i za transport. Ukoliko ste korisnik ovakvih sanduka, sa njima ne možete pogriješiti. Koristite ih kao ormariće za odjeću, kao ormariće za vješanje, kao dvosjed ili fotelje, kao stolić, noćni ormarić, komodu ili pak sanduk kao takav. Mogu reći da vam uz njih gotovo ništa više nije potrebno u stanu. U kolekciji dolaze dvije dimenzije – 1300 x 600 x 450 mm i 650 x 600 x 450 mm, što veličinom odgovara jednokrilnom garderobnom ormaru za viješanje, elementu sa policama, veličini klasičnog dvosjeda ili pak veličini fotelje. Unutrašnjost se može kombinirati ovisno o vašim željama i afinitetima i popuniti policama ili sa cijevi za vješanje. Također je ideja da se one mogu dobiti u nekoliko verzija završne obrade – lakirane po RAL karti, izrađene od lakiranog furnira ili pak u natur sirovoj verziji za sve one koji žele personalizirati svoje sanduke. U njih možete postaviti sve svoje stvari, zatvoriti ih i veoma lako postaviti na transportno vozilo, jedan na drugi te se na taj način preseliti bez korištenja raznih kartonskih kutija, najlonskih vrečicai torbi. Jednostavno, praktično i uredno.

Koncept: Bruno Kontrec za estetikheretik

jedan odgovor

  1. Tweets that mention Koncept sanduka za stanovanje i selidbe | Dizajn Interijera e-zine o uređenju unutarnjih prostora -- Topsy.com piše:

    […] This post was mentioned on Twitter by estetikheretik. estetikheretik said: Koncept sanduka za stanovanje i selidbe – http://tinyurl.com/y8zgdcj […]

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.