… o uređenju unutarnjih prostora


Interijer stana Cubby

14. 04. 2010. admin

Ekipa iz australskog studija Edwards Moore izvela je renovaciju i proširenje stana naziva Cubby u Melbourneu tako da je postavila kompletan namještaj od OSB ploča (oriented strand board), betonskih podova I reflektirajućih površina. Zahtjev je bio da se osvježi prostor kojeg je projektirao arhitekt Adolf Loos u ´20. im godinama prošlog stoljeća, kao i da se dobije dodatan prostor na katu koji će služiti kao spavaći dio, kupaonica i radna soba.

Dodatan prostor estetski i kompozicijski prati donji kat koji je projektiran u maniri Raumplan koncepta (po čemu je Loos i poznat). Kombinacija materijala u prostoru definirana je , svojevrsnim, međusobnim kontrastom. Jednostavne, ravne i glatke linije zidova naspram grubih i zanimljivih, prirodnih površina namještaja. U sam interijer dolazi velika količina prirodnog svijetla i na taj način kompletan kontrast i svi elementi još više dolaze do izražaja.

Fotografije: Peter Bennetts

u kategoriji interijeri ima 1 komentar »

jedan odgovor

  1. Tweets that mention Interijer stana Cubby | Dizajn Interijera e-zine o uređenju unutarnjih prostora -- Topsy.com piše:

    […] This post was mentioned on Twitter by estetikheretik. estetikheretik said: Interijer stana Cubby – http://tinyurl.com/y5fx2ea […]

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.