… o uređenju unutarnjih prostora


Uredski prostor tvrtke Mono

28. 04. 2010. admin

Uredski prostor tvrtke Mono kreirao je Charlie Lazor iz studija Lazor Office i Flatpak House, ali sve u kolaboraciji sa suosnivačem te tvrke Chrisom Langeom. Smješten je u dijelu Minneapolisa koji je poznat po svojim ludim i životopisnim trgovinama, restorančićima, i ostalim lokalima, takva lokacija je idealna za razvoj kreativnog tima. Ulazna vrata u jarko plavoj boji već, od početka aludiraju na odvažnost cijelog interijera koji je smješten u povijesnoj zgradi obnovljenoj pred 20ak godina.

Posjetiocima, odnosno klijentima dobrodošlicu želi moderan prostor otvorenog tipa, sa lijevanim podom na kojem se naziru tragovi boje od tiskare/štamparnice koja se prije nalazila u ovom prostoru. Dispozicija prostora definirana je na, također jedan progresivan i moderan način, i ona je, zapravo derivirana preko potrebe za interakcijom, komunikacijom i stvaranjem novih ideja. Radne jedinice su postavljene u krug, oko dijela za opuštanje nazvanog The Piazza (Trg). U tom se dijelu nalaze elementi koji koriste za druženje, opuštanje, komunikaciju i igru. Tako se, baš u tom dijelu rađaju nove ideje i zamisli. Generalna ideja cijelog prosotra je da podrži inspiraciju i inovaciju u bilo kojem smislu, ali i ono najbitnije – da obeshrabri svaki pokušaj egocentričnosti i nesuradnje koji je toliko čest (a dodao bih – prečest) kod kreativaca ili ljudi koji sami sebe kite tim epitetom.

Fotografije:  Chad Holder

u kategoriji interijeri ima 1 komentar »

jedan odgovor

  1. Tweets that mention Uredski prostor tvrtke Mono | Dizajn Interijera e-zine o uređenju unutarnjih prostora -- Topsy.com piše:

    […] This post was mentioned on Twitter by estetikheretik. estetikheretik said: Uredski prostor tvrtke Mono – http://tinyurl.com/37fmwb6 […]

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.