… o uređenju unutarnjih prostora


Moderan stan u Sofiji

30. 04. 2010. admin

Ovaj stan je dijelo bugarske arhitektice Vasilke Stoyanove. Datira iz ´60.-ih godina prošlog stoljeća i, logično, njegov originalni raspored bio je u skladu sa arhitekturom onog vremena – ulazni hodnik iz kojeg se ulazi u svaku prostoriju, vrlo mala kupaonica, kuhinja koja je smještena dijagonalno od noćne zone i balkon koji se proteže preko cijele širine prostora. To, naravno nije odgovaralo ni klijentu, ni arhitektici, a ni zahtjevima modernog načina življenja.

Stoga je Stoyanova odlučila uzeti stvar u svoje ruke i srušiti sve zidove koje je bila u mogućnosti srušiti kako bi dobila otvoren i unikatan prostor. S obzirom na zahtjeve i financijsku konstrukciju klijenta, odlučila se za, svojevrstan ˝gerila dizajn˝. Po tom principu je stan i izveden te sad on izgleda vrlo moderno, pomalo minimalistički (utilitaristički), bez mnogo robusnih elemenata, sa veoma interesantnim riješenjima za stolić i noćne ormariće. A masu stvari koje vidite na slikama, arhitektica je sama i dizajnirala. Osim za građevinske radove, u taj je interijer utrošeno vrlo malo novaca, a on, iako se vam i ne mora sviđati, zaista izgleda kvalitetno.

u kategoriji interijeri ima 1 komentar »

jedan odgovor

  1. Tweets that mention Moderan stan u Sofiji | Dizajn Interijera e-zine o uređenju unutarnjih prostora -- Topsy.com piše:

    […] This post was mentioned on Twitter by estetikheretik. estetikheretik said: Moderan stan u Sofiji – http://tinyurl.com/29x2j6q […]

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.