… o uređenju unutarnjih prostora


Elegantan stan u Barceloni

01. 05. 2010. admin

Iz starih uredskih prostora u centru Barcelone (Plaza de Cataluna) ekipa iz studija YLAB Arquitectos stvorila je ovaj elegantan interijer stana za bračni par kojima je on samo privremeno mjesto za boravak u Španjolskoj. Cilj cijelog projekta je bio da se stvori funkcionalan i sofisticiran stambeni prostor sa visokim stupnjem udobnosti koji će sadržavati sve elemente kao hotelski apartman sa naglaskom na sigurnost, automatizaciju te audio i video tehnologiju, kao i tehnologiju klimatiziranja i odzračivanja.

Budući da cijeli stan nije pretjerano velik i da ima pravokutni oblik, stan je izveden kao monovolumen u kojem su ˝poredane˝ funkcionalne zone kako bi on djelovao veći nego što stvarno jest, ali i kako se ne bi, ni u jednom trenutku, razbijao bilo koji dio njegove funkcionalnosti. Tako je spavaći dio postavljen iza elementa koji je, svojevrsna pregrada između dnevnog i spavaćeg dijela. Bočno su otvoreni prolazi kako bi cijeli prostor djelovao otvoreniji. Kolorit koji prevladava u interijeru je u zemljanim tonovima, zidovi su prljavo bijeli i na njih se, genijalno vežu svijetlo smeđi i krem elementi kao što su kuhinja, stolice, sofe za sjedenje. Kao kontrapunkt su izvedeni elementi dnevne sobe i zidni elementi koji su izrađeni od tamnog brijestovog drva. Cijeli prostor dobiva jako puno svijetla tako da svi ti elementi, u kombinaciji, stvaraju zaista elegantno i moderno mjesto za boravak. A kao točka na i jest i velika balkon terasa sa zasađenim drvećem.

u kategoriji interijeri ima 2 komentara »

2 odgovora

  1. Tweets that mention Elegantan stan u Barceloni | Dizajn Interijera e-zine o uređenju unutarnjih prostora -- Topsy.com piše:

    […] This post was mentioned on Twitter by estetikheretik. estetikheretik said: Elegantan stan u Barceloni – http://tinyurl.com/2f8fewa […]

  2. poreč_cro piše:

    Savršeno uređeno!!!

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.