… o uređenju unutarnjih prostora


Stambena zgrada Staldern Regensberg

05. 05. 2010. admin

Arhitektonska ekspresija zgrade Staldern Regensberg, djelo studija L3P Architekten, potpuno je definirana lokacijom na kojoj se ona nalazi, kao I njenom jedinstvenom panoramom na južnoj strani, ali I samom činjenicom da je to područje, područje sa mnogo dvoraca.

U zgradi se nalazi 6 stanova – sa po 2 stana na 3 kata I svaki od njih je unikatan s obzirom na oblik stana, njegove dimenzije I proporcije. No ipak, svi oni imaju neku zajedničku liniju kako bi stvarali jedan koncept kompletan. Radi se o elementima koji su veoma interesantni, ali I ne baš česti kod stambenih zgrada. Cijela se priča u stanu vrti oko središnjih dijelova – dnevnih boravaka (koji su definirani kao louge roomovi), stanovi imaju visoke stropove, a same prostorije s u orijentirane vertikalno Također, u svim se stanovima nalaze ogromni prozori na južnoj strani kako bi komunikacija sa eksterijerom bila što više otvorena. Naravno, tome doprinosi prekrasan pogled na okolicu I smještaj objekta na povišenom dijelu. Na sjevernoj strani fasada pomalo liči baš na fasade dvoraca u okolini, sa sitnim prozorčićima I ravnim zidovima. A kad pogledate cijeli objekt nikako ne možete razabrati koji se od prozora veže uz koji stan.

Fotografije: Vito Stallone

jedan odgovor

  1. Tweets that mention Stambena zgrada Staldern Regensberg | Dizajn Interijera e-zine o uređenju unutarnjih prostora -- Topsy.com piše:

    […] This post was mentioned on Twitter by estetikheretik. estetikheretik said: Stambena zgrada Staldern Regensberg – http://tinyurl.com/323aoy5 […]

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.