… o uređenju unutarnjih prostora


Interijer MS cafea u muzeju Sztuki

06. 05. 2010. admin

Nekadašnji ulazni prostor muzeja Sztuki u gradu Lodzu u Poljskoj, ekipa iz studija Wunderteam pretvorila je u ovaj interesantan i topli caffe bar. Cilj je bio da se stvori prostor u kojem će se posjetitelji opustiti nakon posjeta muzeju, ostati još neko vrijeme u njemu kako bi popričali o dojmovima prilikom posjeta, stvorili neku diskusiju ili pak samo odmorili. S obzirom na vanjski izgled zgrade, dizajneri su pokušali aplicirati neke elemente i u interijer samog bara kako bi ostali dosljedni stilu, oblicima i psihološkom segmentu elemenata.

Ti, isti su izvedeni, u većoj mjeri, od drva, a glavni i fokusni element je, zasigurno šank koji je izrađen od furnirskih ploča u nepravilnim, trokutastim, rasteriziranim izbočinama sa ponekom izbočinom izrađenom od pleksiglasa sa unutarnjom rasvjetom. Separei su ogromne četverostrane kutije na kotačićima u kojima se nalaze sjedalice i stol, dok su samostalne sjedeće zone, također izvedene od furnirskih ploča sa jastucima i na kotačićima. Velika većina elemenata interijera izrađena je baš od furnirskih ploča, što će reći drva i na taj način daje prirodan štih cijelom prostoru, ali ono što je neobično kod tog drva jest činjenica da neodoljivo podsječaju na sanduke (što je i grafički naglašeno). Od jarkih boja korištene su crvena i plava i to samo na određenim mjestima. Barske stolice koje odgovaraju interijeru su dijelo dizajnera Konstantina Grčića, a većina predmeta i detalja u interijeru aludiraju baš na elemente u muzeju, no na jedan relativno suptilan i diskretan način.

u kategoriji interijeri ima 1 komentar »

jedan odgovor

  1. Tweets that mention Interijer MS cafea u muzeju Sztuki | Dizajn Interijera e-zine o uređenju unutarnjih prostora -- Topsy.com piše:

    […] This post was mentioned on Twitter by estetikheretik. estetikheretik said: Interijer MS cafea u muzeju Sztuki – http://tinyurl.com/278v6qx […]

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.