… o uređenju unutarnjih prostora


Interijer moskovskog stana Wabi-Sabi

09. 05. 2010. admin

Ruski dizajn studio Decolieu izveo je projekt renovacije i adaptacije stana u Moskvi. Zadatak je bio razdjeliti postojeći prostor stana po vertikali kako bi se stvorilo mjesta za još dvije dječje sobe i kupaonicu. Konsrukcija za etažu je načinjena od metala, a gornji je kat tako dobio još 50 m2 prostora (na postojećih 80 m2 donjeg dijela).

Ekipa iz Decolieu-a je izvela projekt na način koji pomalo podsjeća na japanski stil, sa jednostavnim i zaobljenim spuštenim stropom. Dominiraju samo dvije boje koje su u apsolutnom kontrastu, dok je na zidovima postavljena obloga od mramora, a stepenice koje vode na kat su kompletno izvedene od drva.  Drvo je najvažniji element u ovom interijeru, budući da je naglašeno upravo sa tom jednostavnošću elemenata interijera, ali i iz toga što ono, u svojoj tamnoj nijansi djeluje markantno. Namještaj od hrastovine djelo je ruskog dizajnera Yuria Ryntovta, a radi se o unikatnim komadima. Svaki element interijera koji se koristio svjedok je da eko-prijateljski moment u nekom interijeru nije određen stilom već flozofijom koja stoji iza njega.

u kategoriji interijeri ima 1 komentar »

jedan odgovor

  1. Tweets that mention Interijer moskovskog stana Wabi-Sabi - -- Topsy.com piše:

    […] This post was mentioned on Twitter by estetikheretik. estetikheretik said: Interijer moskovskog stana Wabi-Sabi – http://tinyurl.com/3y7aqq7 […]

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.