… o uređenju unutarnjih prostora


Mobilni dom Joshua Tree

11. 05. 2010. admin

Joshua Tree je kompaktan mobilan dom kojeg su kreirali dizajneri iz talijanskog Hangar Design Group kombinirajući udobnu drvenu strukturu planinarske kućice, veličinu i izgled kabine i fleksibilnost putujućeg doma. Osmišljen za kompleksnu i zahtjevnu klijentelu, Joshua Tree nadilazi koncept privremenog korištenja mobilnog doma i pruža jedan novi i zanimljivi koncept – stvarni život u takvom objektu.

Koliko god se to činilo čudnim, potvrđuju ozbiljnost samog koncepta (ali ne samo u fizičkom smislu, već i puno dalje od toga) promišljajući o svim elementima koje zasigurno nećete naći u bilo kakvoj vikend kućici. Kompletno obložena sa drvenim elementima iznutra, u svijetlo sivoj nijanski pruža potrebnu toplinu, ali i spokoj te mirnoću koja je potrebna kada se govori o životu u malim prostorima. Svi elementi su dizajnirani vrlo jednostavno i moderno, kako i priliči, a iz vana su korišteni materijali kao što su čelik, titan i cink u kombinaciji sa drvenim daskama. Također, Joshua Tree ima sve funkcionalne elemente i prostorije koje ima i svaki drugi dom i oni su riješeni vrlo inteligentno. Uz sve to, pitanja prozračivanja, protoka zraka i sustava odzračivanja, riješeni su sa najvećom mogućom kvalitetom u kojem ono, naravno daje najoptimalnije rezultate, ima štedljivu, ali i ekološku komponentu. Joshua Tree je osmišljen za 3-4 osobe pa je, stoga idealan za obitelj sa djecom ili pak za grupicu prijatelja.

jedan odgovor

  1. Tweets that mention Mobilni dom Joshua Tree | Dizajn Interijera e-zine o uređenju unutarnjih prostora -- Topsy.com piše:

    […] This post was mentioned on Twitter by estetikheretik. estetikheretik said: Mobilni dom Joshua Tree – http://tinyurl.com/29mhmzm […]

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.