… o uređenju unutarnjih prostora


Stan zvan Market St. Penthouse

12. 05. 2010. admin

Ukoliko ste u mogućnosti potrošiti nešto više novca prilikom kupnje stana, definitivno je dobar ˝ulov˝ kupnja stana na vrhu zgrade, iliti popularno nazvanog – penthausa. Ali to je kod nas, što apsolutno moramo uzeti u obzir, uvijek mačak u vreći s obzirom na kvalitetu izvođenja radova, ali to je već druga priča. No, pretpostavimo li da su svi radovi izvedeni propisno i kvalitetno, penthaus je izvrsna investicija u svakoj zgradi, u svakom (većem) gradu. Odignut od zakrčenih i nagužvanih ulica i cesta, od buke i vreve, obično sa lijepim pogledom na okolinu može vam dati mir koji je toliko potreban u velikim i brzim sredinama.

Američki arhitekti, točnije iz New Yorka, Joel Sanders Architects, izveli su interijer ovog dvoetažnog penthausa u San Franciscu u jednoj od gradskih nebodera. Otvoreni prostor dnevnog boravka, kako površinski, tako i volumenski obojali su u kombinaciju bijele i svijetlo plave kako bi, preko dana, ti zidovi odgovarali prirodnom koloritu neba koje se stere u daljini. Kompletan namještaj i stolarija u kombinaciji je bijele boje i smeđeg, prirodnog dekora drva. Te 3 boje savršeno djeluju zajedno budući da plava i bijela daju mirnoću prostoru, ali su s jedne strane relativno hladne dok drvni dekor to pomiruje svojom toplinom, živahnošću i dinamikom. Cijelokupnom dojmu tu pridonose i veliki prozori, odnosno efekt koji oni stvaraju, a to je velika dostupnost svijetla u interijer. Na donje m katu su smješteni dnevni boravak, kuhinja i blagovaona, dok su na katu, na koji se dolazi drvenim i prostranim stepeništem, smještene prostorije noćne zone: spavaće sobe, kupaonica, ali i prostor za druženje sa biljarom i radnim djelom.

u kategoriji interijeri ima 3 komentara »

3 odgovora

  1. Tweets that mention Stan zvan Market St. Penthouse | Dizajn Interijera e-zine o uređenju unutarnjih prostora -- Topsy.com piše:

    […] This post was mentioned on Twitter by estetikheretik. estetikheretik said: Stan zvan Market St. Penthouse – http://tinyurl.com/3a8ao9g […]

  2. katica_zadar piše:

    Bolje od savršenog!!

  3. Emily piše:

    Bolje od savršenog!!

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.