… o uređenju unutarnjih prostora


Jednostavna bijela garsonjera

17. 05. 2010. admin

U gradu Sundsvallu u Švedskoj, u najobičnijem kvartu, u najobičnijoj stambenoj zgradi nalazi se ova najobičnija garsonjera. No, najobičnija je po kriterijima skandinavaca i njihovog smisla za dizajn. S obzirom na interijere stanova (a pogotovo garsonjera) na koje nailazim u nas, ipak mislim da ovaj interijer nije samo običan, iako smatram da bi trebao biti.

Naime, ono što najviše privlači kod ovog stana jest njegova jednostavnost, nepretencioznost i mirnoća. Uz, naravno, genijalne izvedbe nekih elemenata, svi ti epiteti kojim sam ga okitio su vrlo pomno isplanirani od strane nekog tko shvača da je jednostavan i ugodan interijer preduvjet za sretniji boravak u njemu, a usudio bih se i reći i sretniji život (barem jedan njegov segment). Ova je garsonjera površine samo 34 m2, primarna boja je bijela koja daje savršen kontrast prirodnom dekoru parketa (i da, važno je da je pod izveden od prirodnog materijala). Dostatna kuhinja sa šankom i stolićem za dvoje ljudi, dvosjed u dijelu dnevnog boravka i spavaći dio koji se nalazi iznad minimalističkog radnog dijela, smješteni su u glavnu prostoriju garsonjere. Tu je još i ulazni hodnik, veoma jednostavna i mala kupaonica sa WC-om, ali i jedan, najobičniji mali balkon.

u kategoriji interijeri ima 2 komentara »

2 odgovora

  1. Tweets that mention Jednostavna bijela garsonjera | Dizajn Interijera e-zine o uređenju unutarnjih prostora -- Topsy.com piše:

    […] This post was mentioned on Twitter by estetikheretik. estetikheretik said: Jednostavna bijela garsonjera – http://tinyurl.com/2cvet97 […]

  2. vedrana piše:

    odlična ideja! rješenje s krevetom mi se jako sviđa.

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.