… o uređenju unutarnjih prostora


Luksuzni interijer zrakoplovne kompanije Quantas

19. 05. 2010. admin

The Quantas Sydney First Lounge je prostor za opuštanje za elitnu klijentelu australske avio kompanije Quantas. Nalazi se u sklopu Međunarodnog terminala aerodroma u Sydneyu i pozicioniran je tako da pruža pogled od 180° na grad Sydney i njegov zaljev Botany. Kroz godinu kroz taj prostor prođe više od 150 000 ljudi, a izveden je prema viziji australskog dizajnera Marca Newsona i njegovih suradnika – arhitekta Sebastiena Segersa i Woodsa Bagota, koja je ovaj ˝lounge˝ prostor postavila u sam vrh svjetskih ˝lounge˝ prostora ovog tipa. U njemu možete doživjeti najviši stupanj usluge, udobnosi i luksuza.

˝Lounge˝ prostor uključuje:
– otvoreni restoran sa 48 sjedećih mjesta i kuhinjom renomiranog australskog kuhara Neila Perrya;
– prostor za opuštanje sa udobnim naslonjačima;
– dnevni spa prostor;
– privatnu biblioteku sa velikim spektrom različitog štiva;
– osobne prostore za rad, poslovne prostore, prostore za konferencije, te;
– kompletnu uslugu čega god si zaželite.

Sukladno sa kvalitetom usluge, Mark Newson ništa nije želio prepustiti slučaju, pa je tako koristio samo najbolje i najkvalitetnije materijale, brandove i tvrtke: stolice i naslonjače od Capellinija, vunene tepihe od Tai Pinga iz Hong Konga, mramor od Carrare, švicarski kvarcit i majstorski izvedene skulpture iz drva oraha, porijeklom iz Amerike.
Računao je na svijest gostiju koji postaju svjesni luksuza čim uđu u prostor; paleta boja u nijansama prirodnog kamena, veliki, otvoreni prostor u kojem su, kao fokusni element, postavljeni komadi visoke vrijednosti i visokog dizajna.
Na površini od 2 000 kvadratnih metara nalaze se razne funkcionalne zone od kojih je svaka dio jedne priče za uživanje. Okomiti vrtovi dijelo su međunerodno priznatog botaničara Patricka Blanca koji je iskoristio 8 400 sadnica biljaka kako bi ih postavio po cijeloj dužini 30 metarnog zida i na taj način uveo dodir prirode u sam interijer, ali na jedan dramatičan, ali održiv način budući da biljke čiste zrak i djeluju vrlo dobro na naša osjetila.
Sam dizajner, kreator je mnogih elemenata koji se nalaze u prostoru, među kojima se nalaze i kožni lounge naslonjači i stolice te sofe proizvedene u tvornici trvrtke Poltrona Frau.
Zona u kojoj se nalazi spa povezana je sa prije spomenutim ˝zidom od biljaka˝ i definitivno je top mjesto za opuštanje.
Ono što je zanimljivo i što treba naglasiti jest da je Mark Newson iz ovog prostora želio napraviti više od samog dizajna. Ovakvim konceptom je želio dotaknuti ˝ljudski´ doživljaj. S obzirom na profil klijentele (poslovni ljudi, uvjek i konstantno u strci, bez mogućnosti da uzmu vrijeme za sebe i da se opuste, uvjek u grču i u poslu) koja pohodi ovaj prostor te na njihove navike i očekivanja, logično je da je i prostor ekstra luksuzan i da je u njega ukucano mnogo novaca. No, ukoliko ste, čitajući ovo stekli dojam da je za takav koncept potrebno biti bezobrazno bogat, u krivu ste. Potrebno je samo dobro i pametno promišljati, imati viziju i ovakav (bolje reći sličan) prostor je, itekako moguće izvesti.

jedan odgovor

  1. Tweets that mention Luksuzni interijer zrakoplovne kompanije Quantas | Dizajn Interijera e-zine o uređenju unutarnjih prostora -- Topsy.com piše:

    […] This post was mentioned on Twitter by estetikheretik. estetikheretik said: Luksuzni interijer zrakoplovne kompanije Quantas – http://tinyurl.com/3x8s2uy […]

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.