… o uređenju unutarnjih prostora


Obiteljska kuća Upside-down

19. 05. 2010. admin

Projekt adaptacije obiteljske kuće u Seattleu izveli su arhitekti Hutchinson and Maul. Iskoristili su temelje i vanjske zidove jednokatnice izgrađene poslije drugog svjetskog rata i na njih dogradili još jednu otvorenu etažu. Projekt su nazvali Upside down (Naopako), a razlog tome je sama postava funkcionalnih zona.

Naime, klasična postava se radi na način da se u donjem dijelu postave dnevne funkcionalne zone (kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak, a u gornjem dijelu, noćne funkcionalne zone (spavaće sobe, kupaonica..). No, arhitekti su željeli iskoristiti dograđene elemente, kao i okolinu u kojoj se kuća nalazi, odnosno pogled iz kuće ka njoj, te su, stoga okrenuli raspored prostorija i dnevne funkcionalne zone postavili na kat. Rezultat je vidljiv na slikama, a prekrasan, otvoreni, podkrovni prostor u maniri lofta iskorišten je u najboljoj mogućoj mjeri. Prozori velikih površina daju prostoru mnogo svijetla, a njegov kolorit koji je kombinacija pastelnih boja jednostavne kombinacije i elemenata u drvu, daje cijelom prostoru dinamiku, ali i osječaj topline i pravog doma.

jedan odgovor

  1. Tweets that mention Obiteljska kuća Upside-down | Dizajn Interijera e-zine o uređenju unutarnjih prostora -- Topsy.com piše:

    […] This post was mentioned on Twitter by estetikheretik. estetikheretik said: Obiteljska kuća Upside-down – http://tinyurl.com/385smpd […]

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.