… o uređenju unutarnjih prostora


Potkrovlje? Potkrovlje!!!

14. 06. 2010. admin

Često sam dobivao upite za projektiranje ili opremanje potkrovnih stanova. Koliko god oni imali svoje specifičnosti, takvi interijeri su zaista izazov za svakog projektanta, ali i pravi gušt za svakog prebivaoca i stanara u njima. Danas sam naišao na ovaj (opet) švedski dizajn interijera potkrovlja kojeg bi rado podijelio sa vama. Ukoliko pratite ovaj e-magazin, već ste primjetili da je jedan od trenutnih trendova u projektiranju stambenih prostora – bijela boja, kao i prozračni, otvoreni i svježi volumeni. E, pa ovaj stan je savršen primjer toga.

Kako sam i spomenuo, stan se nalazi u Švedskoj, površine je 61 m2, a djeluje barem 15-ak kvadrata veći s obzirom na elemente koji su u njemu. Naravno, fokusne boje elemenata u ovom primjeru su takve kakve jesu, no, bez problema bi se mogle promijeniti bez da se kompromitira cijeli prostor (i dizajn istog). Naime, osnovni elementi interijera, kao i glavna boja je bijela na koju se savršeno veže bilo koja druga boja i kombinacija istih, ovisno o željama i afinitetu stanara. Pod je izveden od izbjeljenog masivnog drva i kao takav se savršeno uklapa u ostatk bjeline, ali prostoru ipak daje jedan prirodni moment. Točku na ˝i ˝ ovom predivnom životnom prostoru, ipak daje genijalna terasa površine 10 m2 koja ima prekrasan pogled na okolne krovove, a ujedno je i savršeno mjesto za uživanje i opuštanje. Njena veličina, ali i činjenica da u sklopu ima i sanduk koji služi kao ostava te dvije noćne lampe, dopušta još jednu funkciju koju bi, vjerujem, svi vi vrlo rado iskoristili – funkciju otvorene noćne blagovaone.

u kategoriji interijeri ima 2 komentara »

2 odgovora

  1. vesna - sretno vrijeme piše:

    Izvrsno! Tako skandinavski, tako bijelo a tako vedro, životno, tako uredno a tako zanimljivo, nimalo dosadno, sterilno….kao da kroz taj prostor vidim i nasmijana lica obitelji koja tu živi. Terasa je također vedra i čini se kao da iz blagovaonice u tri koraka možeš stići na mali izlet u Maroko :)Očito je iz svega što sam napisala da mi se baš jako sviđa! Pozdrav, Vesna

  2. davorin piše:

    ovo izgleda fantasticno. me likes!

    ps. s obzirom da mi je ovo prvi komentar ovdje, samo da pohvalim ideju i priznam da upijam svaki detalj!

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.