… o uređenju unutarnjih prostora


Kolekcija Jose

10. 08. 2010. admin

Ova kolekcija je toliko jednostavna da je, naprosto genijalna! Dijelo je brazilskog dizajnera Mauricia Arrude, a odlikuje ju istančan osjećaj za ekologiju i reciklažu. Svaki element u kolekciji je izrađen od tri dijela: drvenog okvira, plastičnih sanduka i metalnih nogu na kojem stoji cijeli element. Sanduci su izrađeni od reciklirane plastike i svojevrsni su ˝homage˝ milijunima sanduka koji se koriste na tržnicama Brazila, ali i cijeloga svijeta. To je jedan od predmeta koji je u upotrabi cijelo vrijeme, u cijelom svijetu.

Ti, reciklirani sanduci se umeću u okvir od drva koje ima certifikat (FSC certifikat) koji dokazuje da se proizvodnja građe vršila na prostoru koji je zdrav za okoliš, ali i u ekološkim uvjetima. Drveni je okvir površinski tretiran prirodnim voskovima. Na kraju, cijela je konstrukcija postavljena na savijene, čelične noge koje se tretiraju sredstvom protiv korozije i zatim lakiraju lakovima koji se koriste u automobilskoj industriji. Na kraju, sanduci, koji koriste kao ladice, mogu se izvaditi i koristiti samostalno, isto kao i samostojeća konstrukcija.

jedan odgovor

  1. Grada piše:

    Jeste, lepo je, ali… mi se ne cini prakticnim vaditi celu korpu da bi se doslo do neceg u dnu.
    Takve korpe mnogi od nas koriste u razlicite svrhe i rekao bih da ovakvo ‘objedinjavanje’ tih korpi u jedinstven komad namestaja jeste lep, ali ne i dobar dizajn…

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.