… o uređenju unutarnjih prostora


Ljetna kuća Barone

09. 09. 2010. admin

U gradu Ingarö-Evlinge u Švedskoj, arhitektonski tim iz studija Widjedal Racki Bergerhoff Architects izveo je ovu modernu ljetnu kuću. Lokacija na kojoj je izgrađena jest padina koja se relativno strmo spušta prema rijeci. Iako je kompletna parcela dovoljno velika da se kuća postavi na ravnom dijelu, arhitekti su je ipak odlučili postaviti na padinu. Naravno, jedan dio kuće je ukopan u zemlju, dok drugi viri iz nje i kroz njega se proteže prekrasan pogled na okolinu.

Staklene stijene na sjevernoj strani, strani koja gleda prema rijeci otkrivaju idiličnu panoramu što samu kuću i njen položaj postavljaju još stepenicu više. Tu, na strani sa pogledom postavljene su prostorije dnevne zone, dnevni boravak, kuhinja i blagovanica kako bi odnos interijera i panorame bio iskorišten većinu vremena. Sam interijer je izveden vrlo moderno u stilu, i reducirano u uređenju; u kontrastnoj varijanti boja – bijela i siva. Kako vidite na slikama, on prati kombinaciju boja i materijala fasade koja pak je izvedena u kombinaciji sa drvenim letvicama.

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.