… o uređenju unutarnjih prostora


Jedan običan stan u Švedskoj

01. 10. 2010. admin

Kako i sami primjećujete na ovom blogu, dosta pišem o švedskom dizajnu interijera (uz japanski, naravno). To je stoga što zaista smatram da su ti interijeri vrijedni postanja. Ujedno, želio bih da se netko odvaži i zaželi živjeti u jednom takvom interijeru. Ali ne samo da zaželi, već da to stvarno i učini. Ovaj stambeni prostor kojeg sad predstavljam je vrlo udoban i praktičan.

Nalazi se u malom švedskom gradiću Linnestadenu. Zgrada u kojoj se nalazi je dosta stara, ali je stan, sam po sebi adaptiran i obnovljen. Izveden je moderno, sa visinom prostora od 3,40 m i površinom od optimalnih 58 m2. Tako, on vizualno izgleda mnogo veće nego što zaista jest. Otvoreni prostor dnevne zone daje mu na prostranosti, a dominantna bijela boja još ga više osvjetljava. Ista, u kombinaciji sa drvenim daščanim podom daje jednostavan, ali impresivan vizualni osjećaj čistoće i prirodnosti.

Fotografije:  Alvhem Mäkleri & Interiör

3 odgovora

 1. ro piše:

  jednostavno savršen!!!

 2. sofija piše:

  Ovaj stan je savršen, šta više da poželi jedna moderna, mlada, kreativna osoba?!! Jednog dana srediću sebi stan upravo ovako a do tada znam gdje ću da tražim inspiraciju. 😉

 3. Kristi piše:

  Svoj stan upravo pripremam za ovakvo uređenje. Imam namjestaj,sve, jos malo detalja, prilagodbe, pinel u ruke i krecemo.
  Obozavam ovaj stil i u ustom se osjecam perfektno. Inace, ja sam cura imam 21 godinu, zivim sama i jedva cekam realizirati ovu svoju oazu.

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.