… o uređenju unutarnjih prostora


Skladište? Hmm… ne znam baš!

17. 11. 2010. admin

Ova je privatna kuća nastala u produkciji japanskih arhitekata iz studija Shinichi Ogawa & Associates i nalazi se u Hiroshimi, u Japanu. Projekt je nazvan ˝Skladište˝, a površine je 21,5 x 8 metara sa visinom od dva kata. No, postav funkcionalnih zona u njoj je, za naše prilike neobičan, ali vrlo logičan. One su postavljene linearno jedna kraj druge i protežu se po istoj širini, dok su prolazi između njih postavljeni sa jedne i druge strane kuće, a odijeljene su ugradbenim elementima – namještajem.

Najveća ˝prostorija˝ je dnevni boravak, a od nje slijede: kuhinja, kupaonica, japanska soba, radna soba i spavaća soba. Iznad dnevnog boravka je postavljen jedan međukat koji bi trebao poslužiti kao dodatna radna soba ili pak dječja soba u budućnosti. Izvana je izvedena u klasičnom japanskom stilu – jednostavno i u bijeloj boji. Po cijeloj dužini kuće, sa jedne strane proteže se ogromna staklena stijena koja vodi u privatno decentno dvorište. Na taj način ono izgleda kao dio interijera. Zid tog dvorišta koji je okrenut ka cesti, izveden je od polutransparentnog materijala pa tako, u noći kada gori svijetlo u kući i on svijetli i osvjetljava pločnik i kolnik.

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.