… o uređenju unutarnjih prostora


Elementi neznanog podrijetla u bijelom interijeru

18. 01. 2011. admin

Svi vi koji čitate ovaj blog redovito, znate da ovakve interijere ne objavljujem baš često. Najjasniji razlog tome je – nema ih. Iako sam, osobno pobornik nešto drugačijeg stila, ovaj me prostor i samo razmišljanje o njemu zaista ushitio. Podsjetio me na dane u Zagrebu kada se izbacivao krupni otpad i kada smo znali gledati pripadnike romske manjine kako svaki stoji kraj svoje hrpe i čeka ˝prijevoz˝. Ponekad smo i mi (a i mnogi moji prijatelj i poznanici) uspjeli ˝ubostí˝ po koji predmet za koji nam se činilo da ne spada na tu hrpu. No, kladim se da ni jedan od nas (a ni ona ekipa iz pripadnika romske manjine) nije uspjela opremiti svoj stan ovako kako je to učinila švedska dizajnerica interijera Marie Olsson Nylander i to za njenog omiljenog klijenta – sebe!

Kuća koju predstavljam je zdanje renovirano 1970.-ih sa modernom tlocrtnom dispozicijom. Arhitektonske elemente je ogolila i ˝neutralizirala˝ bijelom bojom, a sve ostalo je ˝dopremljeno˝ od svugdje. Većina predmeta i elemenata u interijeru je ili kupljena na buvljacima ili nađena bačena, ali ono što im je zajedničko je to da su zasigurno puni priča. Povijesti. Energije. Naravno, neki od elemenata su dobro probrani iz ponude švedskog branda IKEE, dok se dizajneričin primarni alat za rad savršeno uklapa u cijeli prostor. Ovo je jedan od primjera drastičnog dizajna interijera i nije nužno da se svima svidi. Naprotiv, vjerujem da su rijetki oni koji se vide u ovakvom prostoru. No, unatoč tome, ovaj se interijer morao naći na dizajn-interijera.com.

2 odgovora

  1. rosana piše:

    savršen balans između starog i novog, između boja i materijala, te odličan raspored. nešto najkreativnije i najsavršenije što sam ikada vidjela. obara s nogu.

  2. ružica žganjer piše:

    sjajno, a pouka svima nama da se jeftino uz malo mašte može stanovati lijepo i originalno

ostavi komentar

primijeti: administrator treba odobriti komentar.